Mocca d'Or Single Origin koffie

Mocca d'Or Single Origin koffie

Mocca d'Or is één van de populairste koffiemerken in Nederland. De Single Origin van koffie is dan ook een favoriet bij velen. Single-origin staat voor pure landen koffie, koffiebonen uit één specifieke regio. De bonen kunnen wel op verschillende plantages uit de regio verbouwd zijn. In deze gebieden zijn de ecologische omstandigheden perfect voor de koffiesoort en het zorgt ervoor dat de dergelijke koffie haar unieke eigen smaak krijgt. In deze lijn van Mocca d'Or zitten 14 verschillende soorten. Ontdek welke regio het beste bij jou past:

Brazil São Luiz Estate

De Brazil São Luiz Estate is een volle en rijke pure landen koffie bestaande uit 100% Arabica bonen. De koffie is kruidig, fruitig en zoet van smaak. Je proeft nuances van drop, koekkruiden, mandarijn en chocoladetruffel. Het is een Direct Source koffie wat betekent dat Mocca d'Or direct via de koffieboer heeft ingekocht. De koffie is geschikt voor Espresso, Cappuccino & Lungo. 
Brazil São Luiz Estate
Colombia Supremo

Colombia Supremo

De Colombia Supremo is een pure landen koffie bestaande uit 100% Arabica bonen. Een licht fruitige smaak met nuances van sinaasappel, grapefruit en karamel. Supremo verwijst naar het formaat van de koffieboon want deze is groot. De boon komt uit een gebied in het Zuid-Amerikaanse Colombia. Geschikt voor alle koffievarianten, maar komt het beste tot zijn recht bij espresso of lungo.

Ethiopië Sidamo

De Ethiopië Sidamo koffie is een pure landen koffie bestaande uit 100% Arabica bonen. Een complex, fruitige en zoete smaak met nuances van cacoa, karamel, bessen, citroen, sinaasappel en pomelo. De koffie is gemaakt in Sidamo in Ethiopië. De koffiebonen worden hier middels de gewassen methode verwerkt. De koffie is geschikt voor Espresso, Cappuccino & Lungo.

 

Ontdek alle Mocca d'Or koffiesoorten

Meer dan 25 verschillende smaken

Bekijk hier

 

Sulawesi Kalosi

Een pure landen koffie uit 100% Arabica bonen: Sulawesi Kalosi. Uit de regio Tana Toraja - Mamasa. Een uitgesproken en kruidige smaak met nuances van hout, truffel, cacoa en peper. Een bijzondere mix die zich goed laat mengen met melk voor een heerlijke cappuccino. 

Sulawesi Kalosi

 

Santos Brasil

 

Santos Brasil Cerrado

Een milde, zachte en licht zoete koffie: De Santos Brasil Cerrado. De koffie bestaat uit 100% Arabica bonen met nuances van pinda, cacoa en karamel. De beste Braziliaanse koffie wordt in het Zuiden geoogst vanwege het klimaat en de hoge ligging. De koffie is geschikt voor alle koffievarianten.

Cuba Turquino Lavado

Een prachtige Single Origin uit 100% Arabica bonen: Cuba Turquino Lavado. De smaak is vol en rijk, licht rokerig en zoet in de afdronk. De bonen groeien op een lager gebied waardoor de zuursmaak bij deze boon ee stuk minder is dan bij andere koffiebonen uit Zuid-Amerika. De naam 'Turquino' verwijst naar de grootte van de boon en Lavado staat voor gewassen en verwijst naar het verwerkingsproces van de koffie. De koffie wordt gekenmerkt door tabak en cacoa en is geschikt voor alle koffievarianten.

 

 

Dominicaanse republiek

Dominicaanse Republiek

Een Single Origin koffie bestaande uit 100% Arabica bonen. De Dominicaanse Republiek is notig en zoet van smaak met nuances van cacoa, amandel en karamel. De koffie wordt geoogst in Barahona waar het hele jaar door voldoende regen en zonneschijn is. 

India Monsooned Malabar

Een bijzondere Single Origin koffie uit de regio Karnataka - Kerala in India. Een 100% Arabica koffie met een zoete, kruidige en hartige smaak. In de India Monsooned Malabar proef je nuances van speculaas, karamel en aarde. Geschikt voor alle soorten koffie en een echte aanrader.

India monsooned