Kwaliteit vs. supermarkt koffie

Kwaliteit vs. supermarkt koffie

Proef jij verschil tussen kwaliteit en supermarkt koffie? De meeste mensen wel en dit heeft een paar verschillende oorzaken. In deze blog leggen we je uit wat het grootste verschil is tussen de supermarkt koffie's en de koffie die je bij een koffiespeciaalzaak koopt. 

De wijze van oogsten

Goedkopere supermarkt koffie wordt vaak machinaal geoogst. Dit proces gaat een stuk sneller, maar is wel veel minder selectief. Bij kwaliteit koffie zoals Kalahari wordt de koffie met de hand geplukt. Veel werk, maar wel selectief waardoor de smaak en de prijs van de koffie anders is. 

Transparantie

Bij BonneBella verkopen we alleen koffie van merken die van eerlijke en duurzame afkomst zijn. De koffie voldoet aan verschillende keurmerken zodat we zeker weten dat dit op een eerlijke en transparante manier verbouwd en geoogst is. Hieronder de keurmerken op een rijtje:

Keurmerken fairtrade koffie

De prijs van supermarkt koffie en kwaliteit koffie

Zoals je waarschijnlijk wel is opgevallen zit er een groot verschil tussen de prijs van supermarktkoffie en kwaliteit koffie. Hoge kwaliteit koffie wordt zoals eerder benoemd vaak met de hand geplukt en alleen de beste kwaliteit voor onze leveranciers is goed genoeg. Daarnaast is het brandproces 100% CO2 neutraal. 

Ontdek alle merken

Kwaliteitskoffie bestel je eenvoudig online bij BonneBella

Bestellen