Jura WE6 vs WE8

Jura WE6 vs WE8

De Jura WE6 en de Jura WE8 zijn twee fantastische koffiemachines uit de Jura professional lijn. De volautomaten zijn beide geschikt voor kleine bedrijven die ongeveer 30 kopjes koffie per dag zetten. De WE6 is eigenlijk het kleine broertje van de WE8 en heeft daardoor net iets minder functies, dit is ook in de prijs terug te zien. Ben je benieuwd welke machine het beste bij jouw bedrijf past? Ontdek de verschillen.

Eigenschappen van de Jura WE6 en WE8

De professional lijn van Jura biedt hoogwaardige koffie- en espressomachines van Zwitserse topkwaliteit. Speciaal voor bedrijven en kleinschalige horecagelegenheden. Met één druk op de knop bereid je het perfecte kopje koffie in iedere smaak. Voor iedere omvang is een geschikte machine gemaakt. De WE serie voor kleine bedrijven, de X serie voor middelgrote bedrijven en de GIGA X voor grote bedrijven. De WE6 en WE8 zijn dus geschikt voor kleine bedrijven.

Bekijk in de tabel de eigenschappen van beide volautomaten:

Afbeeldingwe6we8
ModelJura WE6Jura WE8
Dimensies11.6 x 17.5 x 16.5 inches17.5 x 11.6 x 16.5 Inches
KleurPiano BlackChrome en Dark Inox
Gewicht10 kg10 kg
Spanning230 V~ / 1450 W230 V~ / 1450 W
Waterreservoir3 liter3 liter
Bonenreservoir500 gr.500 gr.
Koffiespecialiteiten816
MelkspecialiteitenNeeJa
Verstelbare koffieuitloop65 - 111 mm65 - 111 mm
Koffie residubak (max. porties)25 porties25 porties
Variabele zetgroep5 - 16 gr.5 - 16 gr.
MolenProfessional Aroma GrinderProfessional Aroma Grinder
Snoerlengte1,1 m1,1 m
Prijs€1.490,00€1.890,00

 

De overeenkomsten tussen de machines

Zoals je in de tabel hierboven ziet komen de machines op veel verschillende vlakken overeen. Dit komt doordat ze beide onderdeel zijn van de professional lijn. Met gemak kunnen er door de machines 30 koffiespecialiteiten worden gezet zonder het bonen- of waterreservoir bij te hoeven vullen of het koffieresidubak te legen. Hierdoor beide geschikt voor de kleinere bedrijven of voor de veeleisende thuisgebruiker. Qua functies en qua uiterlijk lijken de machines veel op elkaar, maar toch zijn er ook wat verschillen. 

De verschillen tussen Jura WE6 en Jura WE8

Het grootste verschil wat jou misschien zal opvallen is de prijs, er zit namelijk €400,- verschil tussen de WE6 en WE8. Maar dat prijsverschil is natuurlijk niet zomaar. In de WE8 zitten namelijk meer functies dan in de WE6. Het grootste verschil is dat de WE8 melkspecialiteiten kan zetten en de WE6 niet. Met de duurdere machine zet je dan ook het dubbele aan koffiespecialiteiten vergelijken met zijn kleinere broertje. Ook is de WE8 verkrijgbaar in Dark Inox en Chroom en de WE6 alleen in Piano Black

Conclusie

Beide machines zijn dus zeer geschikt voor kleine bedrijven of de veeleisende thuisgebruiker. Maar ben je een liever van melkspecialiteiten? Dan moet je absoluut voor de WE8 gaan. Is alleen zwarte koffie voor jou genoeg? Dan is de WE6 perfect voor jou! Onze experts kunnen jou alles vertellen over deze fantastische koffiemachines uit de professional lijn van Jura. Neem hiervoor gerust contact met ons op. Waar klanten, medewerkers en gasten van koffie genieten, heerst een prettige sfeer. Deze sfeer creëer je met de WE lijn van Jura.