Koffiezetapparaat ontkalken

Koffiezetapparaat ontkalken

Staat de melding op het display of is het echt weer eens tijd om je koffiezetapparaat te ontkalken? Doe dit zo snel mogelijk! Ontkalken is heel belangrijk voor een optimale smaak en temperatuur van de koffie en de levensduur van de machine. Wij lichten graag de ontkalkingsproducten van Durgol uit. Durgol is een pionier op het gebied van ontkalking en levert Zwitserse kwaliteit. Bekijk de video hieronder om alles te weten te komen over deze producten en het gebruik ervan of lees verder.

Durgol van Swiss Espresso

De speciale ontkalker van Durgol is specifiek geschikt voor gesloten apparaten zoals koffiemachines. In tegenstelling tot universele ontkalker, schuimt en bruist dit middel veel minder en dit is beter voor de levensduur van het apparaat. De universele ontkalker is geschikt voor open systemen zoals bijvoorbeeld de Moccamaster en de waterkokers. Kalk verwijnt met deze middelen als sneeuw voor de zon. In de video hierboven is het verschil van de speciale en universele ontkalker goed te zien.

Het gebruik van Durgol ontkalker

Schenk 125 ml universele ontkalker in het waterreservoir bij de filterkoffie machines en waterkokers en voeg hier 250 tot 350 ml leidingwater aan toe. Plaats de koffiekan onder de uitloop en zet het apparaat aan. Laat na het ontkalken de het apparaat doorlopen met water. Bij hardnekkige kalk in de waterkoker kun je ook onverdunde durgol toevoegen.

Schenk voor de gesloten koffiemachines ook 125 ml durgol in het waterreservoir. Vul het reservoir aan tot 0,5 liter. Plaats een bakje onder de koffie- of heet wateruitloop en start het ontkalkingsprogramma. Laat na het ontkalken de machine nog even goed doorspoelen.

Geniet weer van een vers bakje koffie met behulp van de Durgol ontkalkingsproducten.