Koffie met vanille ijs: een onweerstaanbare koffietraktatie

Koffie met vanille ijs: een onweerstaanbare koffietraktatie

In Italië doen ze het al jarenlang: een bolletje vanille-ijs in de espresso. Sommigen maken er een echte verkoelende koffie specialiteit van door het ijs door de koffie te mengen. Hoe dan ook, met dit koffierecept als dessert, of gewoon zomaar, prikkel je al je zintuigen.

Wat heb je nodig?

Behoort ijskoffie tot één van je favoriete drankjes? Vanille ijskoffie moet je dan eens proberen! Het is eenvoudig te bereiden met een bolletjes vanille-ijs, espresso en eventueel voor de afwerking (en omdat het gewoon lekker is) wat melkschuim en karamelsiroop.

Hoe maak je het?

Met dit recept voor twee personen zet je een verrassend lekkere ijskoffie op tafel:

  1. Pak twee (hoge) glazen en doe in allebei een bolletje vanille-ijs
  2. Zet de glazen een half uurtje in de vriezer
  3. Zet twee kopjes espresso en haal de glazen met ijs uit de vriezer en giet de koffie over het ijs
  4. Voeg eventueel karamelsiroop en melkschuim toe voor een extra smaaksensatie
  5. En het enige wat je nu nog hoeft te doen is ervan te genieten!

Je kan zelf natuurlijk proberen om er een andere twist aan te geven door een andere smaak siroop of ijs te gebruiken. Maak je eigen favoriet!


Marloe van Dijk