De lekkerste koffie recepten
Tijdens de koude dagen

Winterse koffierecepten

De koude dagen staan weer voor de deur! Dat betekent dat we straks weer snakken naar zachtheid, warmte en troost. Daarom geven wij jou 3 heerlijke, winterse koffierecepten die jou de winter door zullen helpen. Ontdek hier hoe jij zelf één van onze recepten maakt.

Caramel Mocca Latte

De perfecte combinatie voor de winter; Chocolade & Caramel. Een feestelijke koffie die perfect bij dit seizoen past. Wat heb je nodig?

Zet als eerste een espresso in een mok, voeg daarna de chocolade en caramel siroop toe. Meng dit goed door en schenk de warme melk, die je met een melkschuimer kunt opwarmen, erbij. Houd wat ruimte over in de mok voor de slagroom en doe dit er bovenop. Serveer het met wat toffee stukjes en giet er eventueel nog wat siroop over en geniet!

Moccachino

De Moccachino is voor veel mensen al bekend, een cappuccino, maar dan met chocolade en koffie. 

Ingrediënten:

Zet een sterk kopje espresso met de Mocca d'or koffiebonen en voeg hier een flinke theelepel cacaopoeder aan toe. Schuim ondertussen de warme melk op met een melkopschuimer. Strooi wat kaneelpoeder en poedersuiker bij de warme melk en schuim de melk nog een keer op. Schep dit nu over de hete koffie. Extra smaak toevoegen? Voeg dan nog een shot kaneel koffiesiroop toe. 

Christmas coffee

Echt opwarmen met een dampende kop koffie op de bank? Bereid dan onze Christmas Coffee. Een heerlijk recept voor de wintermaanden van het jaar en speciaal voor de kerstdagen.

Ingrediënten:

  • 2 kopjes espresso
  • 100 ml volle melk
  • 100 ml slagroom
  • 30 ml Baileys
  • 50 gram pure chocolade
  • 1/2 kruidnagel
  • Kaneelstokje

Verwarm de melk in een pan en zorg ervoor dat het niet gaat koken. Voeg de kruidnagel en het kaneelstokje toe aan de melk en laat dit even intrekken. Giet het melkmengsel door een zeef en breek de stukjes chocolade en voeg deze aan de melk toe. Verwarm het totdat de chocolade is gesmolten. Klop de slagroom stijf en giet de Baileys en de espresso in een kopje. Voeg het melkmengsel toe en schep de slagroom er boven op. Garneer met wat cacaopoeder of chocoladevlokken en genieten maar!

Marloe van Dijk