Jouw Jura schoonmaken? Ontdek hier onze tips!

Jouw Jura schoonmaken? Ontdek hier onze tips!

Het is weer zover, de vakanties zijn in aantocht! Hét moment om jouw Jura machine goed schoon te maken. Dit voorkomt namelijk schimmelvorming in de residu- en opvanglekbak en daarnaast zorg je er ook voor dat bacteriën geen kans hebben om de machine van binnenuit aan te tasten. Hierdoor geniet je ook bij terugkomst van een vers bakje koffie. Wij geven 6 tips voor het schoonmaken van de koffiemachine. Lees de tips verder in dit artikel of bekijk de video hieronder waarin wij het aan jou uitleggen.

Tip 1. Reinig de residubak

Maak de bak goed schoon zodat hier geen schimmel in ontstaat. Het is mogelijk om deze bak in de vaatwasser te doen, maar wij adviseren om te reinigen met een microvezeldoek. Gebruik hiervoor geen schuurspons. 

Tip 2. Haal het melksysteem uit elkaar

Om alle melkresten goed te kunnen verwijderen is het belangrijk om het melksysteem even uit elkaar te halen, in de video hierboven kun je precies zien hoe Marloe dit doet. Dit zorgt ervoor dat je bij terugkomst van vakantie weer kan genieten van een lekkere volle melkschuim uit de Jura koffiemachine.

Tip 3. Voer een extra reinigingsbeurt uit

De reinigingsbeurt kun je via het display op jouw Jura apparaat kiezen. Hiervoor heb je wel de reinigingstabletten van Jura nodig. De tabletten zorgen ervoor dat alle koffieresten in de uitlopen verwijderd worden. Als je de machine uitzet en een week of langer laat staan hoopt zich geen koffie op in de leidingen wat verstoppingen kan veroorzaken.

Tip 4. Open geen nieuwe zak koffie voor jouw vertrek

Ga je op vakantie? Open dan niet net een nieuwe zak voor het vertrek. Op het moment dat de zak wordt geopend en er zuurstof bijkomt, verliest de koffie op den duur de kracht en smaak. Onze tip is om het bonenreservoir zo leeg mogelijk achter te laten bij vertrek. 

Tip 5. Gooi het waterreservoir leeg

Gooi voor vertrek ook het waterreservoir leeg. Wanneer het water er in blijft zitten kan er een kalklijntje ontstaan. Het mooiste is om het reservoir er af te halen en los naast de machine te zetten zodat die ook geen vacuüm kan trekken. 

Tip 6. Make him shine!

Met de schuimende reiniger ZEP 40 laten wij de Jura machine weer stralen als nieuw! De reiniger verwijdert eenvoudig vingerafdrukken, vlekken en ander vuil.

Dit waren de 6 tips voor het schoonmaken van jouw Jura machine voor dat je op vakantie gaat. Nu de machine weer helemaal schoon is, wensen wij jullie natuurlijk een hele fijne vakantie!