Waarom een refurbished product?

Refurbished producten worden steeds populairder onder consumenten. Maar wat betekent refurbished eigenlijk? In dit artikel leggen we uit wat refurbished betekent, hoe het proces werkt en waar je op moet letten bij het kopen van refurbished producten.

Wat is refurbished?

Refurbished betekent letterlijk 'gereviseerd' of 'opgeknapt'. Het gaat om producten die eerder zijn gebruikt en daarna zijn gecontroleerd, gereinigd en waar nodig gerepareerd of vervangen. Dit gebeurt vaak door professionele bedrijven die gespecialiseerd zijn in refurbishing. Hierdoor krijgt het product een tweede leven en kan het nog jaren meegaan.

Hoe werkt het refurbishing proces?

Het proces begint met het verzamelen van de gebruikte producten. Dit kunnen bijvoorbeeld smartphones, laptops of tablets zijn. Vervolgens worden de producten grondig gecontroleerd op eventuele defecten en worden deze gereinigd. Als er onderdelen kapot zijn of niet goed werken, worden deze vervangen door nieuwe onderdelen. Na de reparatie wordt het product opnieuw getest om er zeker van te zijn dat het weer goed werkt. Als het product in goede staat verkeert, wordt het opnieuw verkocht als tweedekans product.

Waar moet je op letten bij het kopen van refurbished producten?

Als je overweegt om een tweedehands product te kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk om te weten wie de controle heeft uitgevoerd. Kies bij voorkeur voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in refurbishing en goede reviews heeft. Daarnaast is het verstandig om te kijken naar de garantie die wordt gegeven op het tweedehands product. Ook is het goed om te weten welke onderdelen precies zijn vervangen en hoe oud het product is. Dit kan invloed hebben op de levensduur van het product.

Voordelen van refurbished producten

Er zitten verschillende voordelen aan het kopen van gebruikte producten. Ten eerste is het vaak goedkoper dan het kopen van een nieuw product. Hierdoor kun je flink besparen op de aanschafkosten. Daarnaast is het ook nog eens duurzaam, omdat het product een tweede leven krijgt in plaats van weggegooid te worden. Bovendien hoef je niet in te leveren op kwaliteit. tweedehands producten worden uitvoerig getest en gerepareerd, waardoor ze vaak net zo goed werken als nieuwe producten.

Refurbished koffiemachines van Jura

Bij Bonnebella zijn refurbished koffiemachines gereviseerde of opgeknapte machines die eerder zijn gebruikt. Deze machines zijn door Bonnebella zorgvuldig geïnspecteerd, getest en gerepareerd om er zeker van te zijn dat ze weer als nieuw functioneren. Het herstel proces omvat vaak het vervangen van versleten of beschadigde onderdelen, het schoonmaken van de machine en het uitvoeren van onderhoudsbeurten.

Refurbished koffiemachines van Jura

Als gevolg van dit proces zijn refurbished koffiemachines van Bonnebella vaak goedkoper dan nieuwe machines, terwijl ze nog steeds dezelfde kwaliteit en garantie bieden. Bonnebella biedt vaak ook garantie op de tweedehands koffiemachines, zodat klanten met vertrouwen kunnen kopen.

Bekijk hier onze modellen