Hoogeveen | Eindhoven : Advies nodig?

De lekkerste koffierecepten - Opgeschuimde melk

Bij BonneBella vind je de lekkerste koffierecepten  die met de Cold & Hot melkopschuimer van Jura gemaakt worden met de mooisete koffiemachines van Jura. Met onze volautomaten breid je met één druk op de knop de beste koffiespecialiteiten. Bekijk hier ook onze warme koffierecepten.

Bananito

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 40 ml espresso
  • 5 ml bananenlikeur
  • 1 tl honing
  • 1 1/2 tl chocoladepoeder (caotina)
  • verse melk

Bereiding
Giet de bananenlikeur in een decoratief glas.
Bereid tijdens elk 10 seconden twee porties warm melkschuim.
Haal tijdens het proces de afdekking van de melkopschuimer eraf en voeg de chocoladepoeder toe aan de eerste portie en de honing aan de tweede portie.
Giet de honingmelk en dan de chocolademelk in het glas.
Bereid een espresso in een kannetje.
Giet deze vervolgens voorzichtig over een lepel in het glas om mooie laagjes te krijgen.

Serveersuggestie: Decoreer de koffiespecialiteit met een rietje.

Milky Strawberry Dream

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 45 ml espresso
  • 100 ml volle melk
  • 20 ml witte chocoladesaus
  • 20 ml aardbeiensiroop

Bereiding
Doe de witte chocoladesaus in een klein latte macchiato glas.
Doe de melk en de aardbeiensiroop in de melkopschuimer en bereid een portie warm melkschuim.
Zodra de melkopschuimer stopt, giet de warme melkschuim in het glas tot het voor 3/4 is gevuld.
Bereid de espresso in een aparte kom. Giet hem voorzichtig in het glas en serveer de drank.

Christmas Flat White

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 1 flat white
  • 1 koffielepel kristalsuiker
  • ¼ koffielepel kaneelpoeder

Bereiding
Doe de suiker en de kaneelpoeder in een cappuccinokopje.
Bereid een flat white in het kopje.
Roer tijdens de bereiding de kaneelsuiker door de koffie.
Stop met roeren voordat de melk wordt bereid.

Serveersuggestie: Garneer de flat white met een kerstdecoratie van chocoladesaus (bijv. een dennenboom of ster als motief).

Iced flat white

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 250 ml verse volle melk
  • 1 espresso (45 ml)
  • 6 ijsblokjes
  • 1 eetlepel suiker

Bereiding
Plaats de 6 ijsblokjes in het glas.
Bereid een espresso en laat deze direct in het glas op de ijsblokjes stromen.
Voeg vervolgens 1 eetlepel suiker toe en roer de suiker onder de espresso.
Giet de melk in de melkhouder en bereid een portie koud melkschuim.
Zodra de melkopschuimer stopt, giet de romig opgeschuimde melk meteen in het glas met de espresso.

Andre Fieten